Streekcinema Den Heuvel,

Net als in de stad met prachtig beeld, geluid en sfeer, maar zonder parkeerkosten en hogere entreeprijzen. Wel met een gezellige intieme foyer om vooraf even samen te komen onder het genot van een drankje en na afloop de gelegenheid na te kaarten met wellicht meerdere bekenden. 

De filmvoorstellingen die ieder kan verwachten worden zorgvuldig geselecteerd door onze zeer ervaren programmeur en worden o.a. kenbaar gemaakt via Social Media, en uiteraard op de website. 

Op de hoogte blijven van het laatste StreekCinema nieuws? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief!

 Wat willen we met film?


Film kijken is vooral om te genieten, om je zinnen te verzetten, om geraakt te worden, andere culturen te ontdekken, zien hoe andere mensen leven of wat hen bezig houdt.

Het verbreedt je horizon. Natuurlijk zijn films thuis op de bank te bekijken, via streamingsdiensten.

Maar samen film kijken verbindt. In een donkere zaal, op groot doek met prachtig geluid…bekijk je niet alleen een film, maar ervaar je deze ook beter. Je zit er middenin en wordt niet afgeleid door alles wat buiten de film om gebeurt.

Heerlijk ook om na te kletsen met familie, vrienden en/of bekenden uit de regio….in de bar bij een drankje en/of een hapje.

Van okt t/m apr hebben we elke maand 3 voorstellingen. 1 x op dinsdagavond 20.00 uur, 1 x op vrijdagochtend om 10.30 uur en 1 x per maand op zondagmiddag een familiefilm om 13.30 uur.

Zo hopen we alle doelgroepen te kunnen benaderen, van jong tot oud. Bij elk tijdstip wordt een andere film gedraaid….dus straks zijn er 3 films per maand te zien.

Daarnaast zullen ca. 3 keer per seizoen filmspecials geprogrammeerd worden waarbij samen wordt gewerkt met lokale organisaties.


Welke films ga je vooral zien in Streekcinema Den Heuvel in Alphen?


Wat we gaan vertonen is een selectie van de betere films die vnl. in de filmtheaters gedraaid hebben, daar voor veel bezoekers hebben gezorgd en goed zijn beoordeeld. Mooie en toegankelijke verhalen die je raken en je aan het denken zetten, komische drama’s, informatieve documentaires en kinderfilms.

Soms Amerikaans, maar vaak ook Europese films of uit andere continenten die vele prijzen hebben gewonnen op internationale filmfestivals.

Welkom, met een persoonlijke ontvangst


Natuurlijk heten we ons publiek bij de voorstellingen letterlijk en figuurlijk VAN HARTE WELKOM!

Zowel in de foyer als in de zaal.

Bij elke filmvoorstelling zal in het kort iets verteld worden over de keuze voor de film en hoort u enkele bijzonderheden die leuk zijn om te weten voordat u de film gaat zien. Natuurlijk verklappen we niets over de inhoud, dat zou zonde zijn.

Na elke filmvertoning vragen we de bezoekers een beoordeling te geven door middel van een “scheurkaartje”. Uit deze scheurkaartjes berekenen we een score en weten we welke films geliefd en minder geliefd waren.

Wist je dat?

 • Je lid kan worden van de filmclub voor een bescheiden bedrag, kijk hiervoor op de pagina tarieven

 • De films overdag en ‘s avonds afgespeeld zullen worden

 • De deuren van de Streekcinema open staan van oktober t/m april

 • De Streekcinema ook op Facebook en Instagram te vinden is

 • Wij erg blij worden als jullie onze berichten delen, en de pagina liken!

 • Paul Bink de programmeur wordt. Met jarenlange ervaring bij Chassé cinema in Breda

 • De Streekcinema een fijne groep vrijwillers heeft en dat er nog plaats is om ons te versterken

 • Het openingsweekend tijdens het eerste weekend van september plaats zal vinden!

 • De Streekcinema beschikt over een professioneel nieuw scherm van 7 meter breed

 • Er veel aandacht besteed is om te komen tot een geweldig geluid voor een ultieme beleving. Een groep specialisten heeft hier lang aan gewerkt (als vrijwilligers)

 • Er nu kilometers kabel liggen boven het plafond van Den Heuvel

MEDE DANKZIJ: