Laden Evenementen

De reserveringen voor deze voorstelling zijn gesloten, kaarten zijn nog aan de deur verkrijgbaar. 

 

regie: Ken Loach / Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België / 2023 / 113 min. / drama / Engels en Arabisch gesproken, Nederlands ondertiteld / met o.a. Dave Turner, Ebla Mari en Claire Rodgerson

‘The Old Oak’ is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palmwinnaar Ken Loach (I, Daniel Blake, Sorry We Missed You). De Britse filmmaker levert opnieuw een sterk sociaal drama af dat zich afspeelt in de arbeidersklasse van het hedendaagse Engeland.

 

In een voormalige mijnwerkersstad staat The Old Oak, de laatste kroeg van het inmiddels vervallen plaatsje in Noord-Engeland. De lokale bevolking kan zelf amper het hoofd boven water houden en ziet hun woonplaats steeds verder leeglopen.

 

Kroegbaas TJ hoort zijn mopperende, vaste klanten zwijgzaam aan. Als dan de pub ook nog eens met sluiting wordt bedreigt, zorgt de huisvesting van Syrische vluchtelingen in het stadje voor extra onrust. Maar een onwaarschijnlijke vriendschap brengt de verschillende werelden voorzichtig tot elkaar, met The Old Oak als gezamenlijk middelpunt.

 

In The Old Oak gloort er hoop in het besef dat we het toch samen moeten doen.

 

 

 

Bekijk hier de trailer;

 

 

 

Deel dit verhaal, kies je platform!

Titel

Ga naar de bovenkant