Laden Evenementen
Het verhaal speelt zich af in de herfst van 1997. Een groep toeristen reist per bus van het provinciale noorden van Denemarken naar Parijs. Onder hen zijn twee zussen, Inger en Ellen, wier relatie op de proef zal worden gesteld. De bus is nog maar net op de snelweg of Inger deelt haar geestesziekte met de rest van het gezelschap. Het zal een reis worden die ze nooit zullen vergeten.
 
regie: Niels Arden Oplev/ Denemarken / 2022 / 106 min. / drama / deens gesproken, nederlands ondertiteld / met o.a. Sofie Gråbøl, Lene Maria Christensen en Anders W. Berthelsen
 
 
 
 

 

★★★★ de Telegraaf:  “Verder toont het warme, menselijke en soms hilarisch ongemakkelijke ROSE dat geluk kan schuilen in heel kleine stapjes vooruit.

 

★★★★ Nederlands Dagblad:  “ROSE schotelt je een feelgood-verhaal voor zonder te verhullen dat Ingers leven bepaald niet eenvoudig is. Het zoekt alleen in de zwaarte van het bestaan naar dat wat bemoedigend en hoopvol is en dat levert een heerlijke film op.”

★★★★  Filmtotaal: “Het sterke aan ROSE is dat het een film van nuances is.” “Dit is een film waar je naartoe kunt voor een warme glimlach, maar waarbij je je ook niet verveelt als je behoefte hebt aan wat meer diepte.”

 

★★★  NRC: “Hoofdrolspeelster Gråbøl, vooral bekend als kille truienkoningin Sarah Lund uit hitserie THE KILLING, voorziet Inger respectvol van de juiste charme.” “Als feelgoodmovie en eenvoudig pleidooi voor meer compassie jegens ‘de ander’ schiet ROSE raak”

 

★★★ De Volkskrant:  “Het hart zit overduidelijk op de juiste plek.

Bekijk hier de trailer:

 

Ticket(s) reserveren - Reguliere films

Reserveer hier je tickets, en betaal ze aan de deur!

  • Kies uit onderstaand menu de juiste film
  • Prijs: 8,00 €
  • Prijs: 6,00 €
    Nog geen cinemapas? Vraag hem dan snel aan! https://www.denheuvel.org/streekcinema-den-heuvel/tarieven/
  • Heb je een waardebon? Vul dan het nummer van de bon in. Code via bijvoorbeeld de nieuwsmail? Vul hem dan hier in.
  • 0,00 €

 

Deel dit verhaal, kies je platform!

Titel

Ga naar de bovenkant