Loes Luca

UIT HET HOOFD

Donderdag 14 april 2022
Aanvang 20.30 uur

Toneel
Ze heeft haar leven lang in het theater gewerkt. Ze heeft gezongen, gespeeld en gedanst. Ze heeft succes gehad en ze kent de goot. Ze heeft de liefde in volle glorie gekend, maar ook zwart als de hel.
Haar hoofd is een kijkdoos waar flarden van haar leven zich aandienen en plots weer verdwijnen. Haar hele leven heeft ze gezegd: ‘Ze proberen mij allemaal gek te maken, maar dat gaat ze niet lukken’. En toch is het gebeurd. Een voorstelling over een artieste die haar leven nog eens beleeft, zoals het is geweest. Of zoals het misschien wel nooit is geweest.
 Over Loes Luca:
Zij studeerde drama aan de Kunstacademie in Utrecht en debuteerde bij de Amsterdamse theatergroep Orkater. Zij acteerde in succesvolle televisieprogramma’s, had haar eigen band Nenette et les Zézettes en zong met verschillende gerenommeerde orkesten. In 2002 verkozen tot actrice van het jaar, won de Rembrandt Award en de Theo d’Or. In 2011 won ze samen met Peter Blok en Maria Goos de AVRO Toneel Publieksprijs. In 2015 een Gouden Kalf en de Lof der Zotheidsprijs. In 2017 de Musical Award voor beste vrouwelijke hoofdrol.